HET LOGO

HET LOGO

Uitleg over het logo: Trekpaard van de Rotterdamse Beurs

In 1983 werd de geheel gemoderniseerde Rotterdamse Assurantie Beurs geopend door burgemeester Dr. A. Peper, die het paard begeleidde dat de deuren open trok. Sedertdien staat het trekpaard als symbool voor de Rotterdamse Assurantie Beurs. Op 25 november 1987 werd de 23 verdiepingen tellende groene WTC-toren, welke vanuit de beurshal verrijst, geopend door H.M. Koningin Beatrix, waarmede het beursgebouw de naam Beurs-World Trade Center verkreeg.

In deze vergrote beurs is een scala van diensten samengebundeld, zoals het World Trade Center, de Kamer van Koophandel, de schippers- en graanbeurs.

Toen in 1991 de Rotterdamse Beurs Brand Club werd opgericht wilde het bestuur van de RBBC een logo waarin de elementen die ten grondslag lagen aan deze club tot uitdrukking kwamen.

Deze elementen zijn:

- Rotterdam

- De Rotterdamse Assurantie Beurs

- Brand

Het trekpaard is stilistisch weergegeven door 2 elementen samen te voegen tot één beeld. Deze 2 elementen zijn de rode ruit als symbool voor brand en de groene strepen die met de witte streep ertussen de vlag van Rotterdam weergeven.

Het resultaat is het huidige logo van de club.

Logo RBBC